torsdag 18 mars 2010

Lite bitterhet så här i slutet av veckan


Visst fan är man bitter emellanåt, men det går över iaf för mej.Bitterhet dränerar och förtär din hjärna på positivt tänkade.Då är det riktigt illa. Det är då du förstör dina goda kontatkter och relationer, som är så otroligt viktiga för oss människor.
Ingen människa föds bitter det är något man ältar sig till.Tycker verkligen synd om dom inte klarar av att ta sig ur det.
För att komma ur bitterheten tror författaren Mia Törnblom att det handlar om att våga släppa fram besvikelsen över att man inte nått dit man ville. Och att acceptera att man inte kan ligga på topp jämt.Kanske det?

Är man en bitterfitta och vet om det, så är det dags att sluta med det.Bryt alla mönster, se något positivt i allt du möter.Ge ett leende...jag lovar att du får ett tillbaka.Gillar man att kackla skit och sprida dynga, då ska man jobba på bondgård.Det är nog det bästa ställe att vara som dygnspridare....Där får man perspektiv på vad som egentligen är viktigt i tillvaron,använda hjärnan mer än att måla upp scenarion som inte har hänt!!

Men här kommer ändå en liten lektion från Sanna Lundells blogg i att undvika de livsfarliga så kallade Skuldtripparna i livet. Min terapeut har lärt mig att hålla mig så långt borta i från skuldtrippare som möjligt. Med skuldtrippare menas människor som genom att skicka skuld manipulerar sin omgivning på ett otäckt vis. Gärna genom att tycka synd om sig själva, påpeka vad andra borde eller inte, framhäva sin egen förträfflighet och ständigt känna sig förfördelade.
.....
Ta hand om varandra ....bitterhet dödar en innifrån!!LOVE

1 kommentar: